Sosyal Medya

Güncel

Abdullah Gül’e çirkin teklif!

MGK Genel Sekreteri Kılınç'ın Abdullah Gül’e ilettiği iğrenç teklifi aktaran Sever, Hayrünnisa Gül'ün “Yeter” deyip yaptığı baskını anlattı.



Hürriyet'e konuÅŸan 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül'ün BaÅŸdanışmanı Ahmet Sever, Gül'ün BaÅŸbakanlığının ilk günlerinde MGK Genel Sekreterinin kendisine ilettiÄŸi iÄŸrenç teklifi anlattı. ''BaÅŸörtüsü takıntısı yüzünden Hayrünnisa Gül'ün hayatı ona zehir ettiler'' diyen Sever, Hayrünnisa Gül yaptığı baskını da aktardı...

MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç, Abdullah Gül'e eÅŸinin baÅŸörtüsüyle ilgili ne söyledi?

- BaÅŸbakanlığının ilk günlerinde “EÅŸiniz başını açsa ne iyi olur, öyle bir ÅŸey yaparsa sizin heykelinizi dikeriz” dedi.

Gül nasıl karşıladı?

- Åžaşırdı, sinirlendi. “Ben sizin eÅŸinizin nasıl giyindiÄŸiyle ilgileniyor muyum!” cevabını verdi.

Ankara Garnizon Komutanı Aslan Güner'le ilgili bir protokol krizi olmuÅŸtu. “Herkes Aslan Güner'in Genelkurmay BaÅŸkanı olmasını bekliyordu ama bu gerçekleÅŸmedi” demiÅŸsiniz. Gül mü engelledi?

- Genelkurmay BaÅŸkanı olamamasında payı var tabii. Bu konu yıllar sonra gündeme gelince devreye girdi.

Hayrünnisa Hanım askerle süren soÄŸuk savaÅŸta itici bir güç gibi. Bir gün arabayla Çankaya'nın girilmeyen yerlerine baskın yapmış.

- BaÅŸörtüsü takıntısıyla hayatı ona zehir ettiler. Dünyanın bütün kırmızı halılarında yürüyebilen bir first lady kendi evinde yürüyemiyordu. Ziyarete gelen yabancı first lady'lere de zulümdü. Yan kapılardan alıyorlardı, C kapısından. Buna ‘Ceza kapısı' diyordu.

Bir gün “Yeter” deyip Fevzi Çakmak KöÅŸkü'ne baskın yapmış...

- CumhurbaÅŸkanlığı'nın içindeki askeri geçiÅŸ noktalarından Hayrünnisa Hanım'ın geçmesini istemediklerini belirttiler. Bir gün Hayrünnisa Hanım otomobili ÅŸoföründen alıp BaÅŸyaverlik'e geliyor. Bunu duyan CumhurbaÅŸkanı da peÅŸinden... YetiÅŸip yanına oturuyor. BaÅŸyaver koÅŸturarak gelmiÅŸ, terlemiÅŸ. Hayrünnisa Hanım espri yapmış: “Metin Albay, hayrola? Nefes nefese kalmışsın, spor mu yapıyorsun?” diye takılmış.

Abdullah Gül'ün tepkisi ne oldu?

- O zaten çok üzülüyordu. Bunu sonlandırma düÅŸüncesi vardı kafasında. Hayrünnisa Hanım hızlandırmış oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.